Skip to content

Få bättre användning av källaren

  • by

Om du äger ett större hus där en källare är inkluderad, så garanterar vi att det finns flera saker som du kan göra för att källaren ska fylla sin funktion mer och kunna användas på ett optimalt sätt. Kanske du redan använder de flesta av rummen för praktisk förvaring eller som en avkopplande hörna, med öppen brasa och fin inredning. Men det finns så mycket mer som du kan göra för att helt enkelt få bättre användning av källaren.

I denna artikel listar vi några populära renoveringsprojekt som rör källare och som kommer uppgradera ditt hus till nästa nivå!

Bygg en bastu eller spaavdelning

Om du vill ha ett dedikerat rum för avkoppling i hemmet så är det en utmärkt ide att bygga antingen en bastu eller spaavdelning, om utrymmet finns så varför inte både? Denna renovering kanske kommer att kosta en liten slant, men i det långa loppet kan du också spara en hel del pengar. Framförallt om du är en trogen spabesökare och ofta letar efter erbjudanden på spapaket.

Hyr in en hantverkare för att bedöma vad som bör köpas in för renoveringen, vilket typ av uppvärmningssystem som behövs och du kan även få hjälp med planering av rummet.

Maximera möjligheterna till förvaring

Det är lätt hänt att man samlar på sig en hel del tillhörigheter och källaren är en typisk plats som folk väljer att förvara sina inköp på. Men för att du ska kunna maximera möjligheterna till förvaring och hålla allting organiserat är det viktigt att du planerar utrymmet, sätter upp hyllor och kanske även monterar några garderober som du kan använda.