Skip to content

Våga ta hjälp

  • by

Att be och ta emot hjälp från andra kan vara svårt. Men att göra det ibland är väldigt nyttigt för en själv och att be om hjälp är inte svagt. Tvärtom – att be om hjälp är starkt och ett bevis på att du respekterar dig själv. Trots att du har byggt och varit händig i flera år så kan det finnas saker som du behöver hjälp med och då är det helt okej att be om det.

Annat som också kan vara jobbigt när man är van vid att bygga ihop saker själv är att köpa färdiga möbler på exempelvis https://confidentliving.se/. Det är okej att köpa ett färdigt mat- eller soffbord. Du behöver inte bygga ditt eget varje gång du ska ha ett nytt. Då kan du lägga din energi på sådant som är viktigare just då och det betyder inte att du är sämre för det.

Du har begränsningar

Det finns ingen människa som kan göra allt. Alla behöver hjälp med något här i livet och det kan handla om att ta hjälp för att reda ut ett trauma eller något så enkelt som att koka riset i en funktionell riskokare istället för att bränna fast det i kastrullen varje gång.

Att inse din begränsningar är också ett sätt att respektera dig själv. Dessutom slipper du massa dumma tankar om dig själv när du inte klarade av något eller misslyckades ytterligare en gång. För alla behöver hjälp ibland – det är absolut inget konstigt med det.