Skip to content

Rusta upp din uteplats

  • by

Bara för att du har turen att ha en trädgård, innebär inte detta att du alltid har någonstans att sitta och njuta av det fina vädret. En uteplats är ganska enkel att snickra ihop och rusta upp. För att du ska kunna göra ett bra jobb krävs det bara lite planering och att du sätter upp en budget för bygget.

Kostnaden kan snabbt krypa iväg om du bygger i blindo, men du kan också anställa en byggfirma att göra jobbet åt dig om du inte har den kunskap eller de verktyg som krävs för att slutresultatet ska bli som du tänkt dig.

Hur stor yta behöver du?

Det är framförallt två saker som du bör ha i åtanke och detta är att mäta upp hur stor yta i trädgården som du har att undvara och även fundera på hur stor altanen behöver vara för att faktiskt fylla sin funktion. Hur stor yta som behövs beror framförallt på hur stora trädgårdsmöbler, grill och andra föremål som den ska rymma. Om du ofta har folk över eller har en större familj måste altanen såklart vara större och anpassas efter detta.

Investera i nya möbler

När bygget väl är klart är det flera andra saker som du behöver fundera på, men detta är den roliga biten. Hur ska uteplatsen inredas? För att göra det lite extra mysigt att vistas där kan du investera i belysning för utomhusbruk och fina krukor som du kan plantera dina favoritblommor i. När uteplatsen är klar kan du njuta av årets fina dagar och bjuda över dina nära och kära för en mysig måltid utomhus.